fredag 9 oktober 2009

Återinför ättestupan för gamla hårdrockare!


Rocken är död! Det har sagts ett otal gånger sedan musikstilens födelse på femtiotalet. Vi kommer nog fram till konklusionen lite till mans när man når rätt ålder. Eller snarare när ens gamla hjältar når fel ålder...

Visst. slå på stora trumman om åldersdiskriminering och gnäll men nu är måttet faktiskt rågat. Kiss nya skiva har fått mig att inse att rocken som vi ser den är död. Död och begraven never to be seen again.

Kiss nya skiva är såinibängenfel på så många sätt så jag vet knappt var jag ska börja. Och det värsta är att den rent krasst ton för ton, riff för riff och wail för wail är det bästa bandet åstadkommit sedan tidigt åttiotal. Men det hjälper inte ett iota när all gnutta av rockkänsla är fullständigt bortpensionerad.

Grejen är att Kiss alltid skapat sin musik efter en viss mall. OCH i alla fall i början en jävla massa vilja och jävlarannamma. Och den har varit beroende av ungdom, kåthet, vinnarlust och kämparglöd.

Det är den inte längre. Att tänka sig en kåt lönnfet proppmätt 60-årig Gene Simmons är inte coolt. Det är bara slemmigt.

Att Tommy Thayer spelar mer som Ace Frehley än vad Ace gör själv idag är också bara tragiskt. Skitsamma att han spelat större delen av sitt liv i ett Kisscoverband. Varför kan karljäveln inte skapa sig en egen stil? Hur mycket rock'nroll är det att spela precis som sin gamle hjälte?

Och så det här med sminket. OK för att halvlura publiken som kommer till konserterna och vill se ett klassiskt sminkat Kiss. men varför fortsätta illusionen på skiva?

Någon ljusning i tunneln finns inte heller. Vad finns det för alternativ? Ace och Peter kan inte komma tillbaka, det skulle inte hjälpa. Att ta av sminket skulle också innebära döden för bandet. De är inte tillräckligt flexibla som musiker för att kunna åldras med grace och gå vidare till något annat remt musikaliskt. Kiss är obsolete, redo att puttas över kanten.

Nä. Det var spiken i kistan. Låt oss begrava dem i en av deras egna Kiss caskets.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj...vi har visst en hel del att reda ut du och jag ;) //Kristofer

Jesper Almén sa...

hahahah!
Säg inte att du älskar plattan!
Då lyssnar jag hellre på nya Europe eller Winger any day!

Jesper Almén sa...

Däremot så är Ace Frehleys nya soloplatta mycket mer trovärdig, ojämn och warts and all som den är.

Anonym sa...

Jag har inte varit så lycklig sedan jag (efter ett tips från en god vän med normalt mycket god smak) ;) Klart att jag älskar den...till stora delar i alla fall. Det som är boogierock är ju som en blandning av Rock n Roll over och Dressed to kill. Whats not to love hehe? Det ska vara corny texter och positiva tongångar. Nya Europe är inte dum den heller annars. Men nya WASP är faktiskt det som går mest just nu tillsammans med gammal Wildhearts och Sonic Boom.

Anonym sa...

hrm...sedan jag upptäckte Starz ska det in där det fattas lite text :)

Seance sa...

Ättestupa knappast albumet landade som nummer 2 på billboard och senaste turnen var riktigt grym, bandet var taggade som fan. De utsålda spelningarna på Stockholms och Malmö stadion var magiska, grymt setlist. Albumet låter som en blandning mellan KISS 70 tal och 80 tal. Det enda som saknas är en brottarhit som låten "Psycho Circus" var men förhoppningsvis kommer det nu när de går in i studion igen.