måndag 5 oktober 2009

City Boy tillbaka?

På frågan om när Eagles skulle återförenas svarade Don Henley under en intervju på åttiotalet sarkastiskt "When Hell Freezes Over". 1994 gavs sig bandet ut på turnén Hell Freezes Over. Kanske kommer City Boys återföreningsturné att heta When Monkeys fly out of my butt.

Engelska kultbandet City Boy splittrades 1982 efter 7 kritikerrosade skivor. Sedan dess har det varit tyst om dem. Den ende av bandmedlemmarna som gjort något större väsen av sig i musikbranschen är gitarristen Mike Slamer som spelat i banden Streets ,Steelhouse lane och 7th Key samt släppt en soloplatta. Intresset för City Boy har hållts vid liv via små men dedikerade fanforum på nätet. På ett sådant forum dök en explosiv nyhet upp i juni då bandets gamle keyboardist Max Thomas i en post avslöjade att det förutom planer på att ge ut bandets sista lp It's Personal på cd även försegick snack om att eventuellt återförena bandet, släppa nytt material och till och med spela live.Till råga på allt diskuterades det om att gamle producenten Mutt Lange skulle kunna vara intresserad av att producera en eventuell comeback-skiva.

Fan tro't sa Relling.
Hela tanken låter otroligt långsökt. Och en förutsättning för att bandet överhuvud taget skulle kunna återförenas med någon slags pondus är att minst fyra av medlemmarna skulle ställa upp; trummisen/sångaren Roy Ward, sångaren Lol Mason, Max Thomas och Mike Slamer. Helst även tredje sångaren Steve Broughton som hoppade av tidigare i bandets karriär.

Men man kan väl få drömma?

Följ diskussionerna på forumet här

Läs min gamla artikel om City Boy här:
City Boy

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej Jesper. roligt att du försöker att föra fram city boy i rampljuset,det förtjänar dom,sorgligt underskattat band.

är själv en av dom mer aktiva på forumet,och tror väl inte heller så värst mycket på en återförening utav bandet,det verkar trögt,och som du sa ,det behövs nog att som minst alla 4 från de sista 2 plattorna ställer upp,men det märks väl,dom gamla plattorna håller ju att lyssna på än idag.

ha det bra
mvh Harry

Jesper Almén sa...

Hej Harry!
Efter de senaste dagarnas gödselkastande mellan Chris Dunn och Max Thomas på forumet blir man alltmer beklämd. Smutsig byk är aldrig trevlig när den tvättas offentligt. men pusha nya It's Personal borde man ju kunna göra. Jag spelade ofta City Boy i min radioshow Rocktimmen som jag hade under två år på den lokala radiokanalen V97. Fast att få någon airplay på någon annan komersiell radiokanal är väl bara att titta sig i stjärnorna efter antar jag.Synd.

Anonym sa...

håller med dig Jesper,trodde väl inte att dom skulle vara så bittra efter 30 år,tycker också att det är lite synd att allt focus läggs på att promota its personal,den hör ju inte till det bästa dom gjorde (enligt mig)alla plattorna är ju återutgivna nu ,jag gillar att lyssna på dom gamla plattorna ,men jag är ej fanatisk,det finns så mycket nytt som är bra,bara man letar ordentligt.kommersiell radio är nog kört ja,hursomhelst,det var en kanon grupp en gång i tiden,så vi får väl se om det kan bli nån form av reunion,är tveksam

ha det bra

mvh Harry