torsdag 20 september 2012

Kan öronen trilla av?


Ghaaaaaah! Med så mycket spännande ny musik i höst,hinner jag bara inte med!

Det var då själva hin, vad mycket intressant musik det väller ut i höst och vinter! Man har knappt börjat sätta sig in i en skiva, förrän nästa står och pockar på uppmärksamhet. Jag ska försöka hinna med att skriva lite mer utförligt om några av mina favoriter den närmaste framtiden men tills dess får ni hålla till godo med denna guide på nyligen släppta och nära förestående releaser...

Nyligen släppt:


ZZ Top- La Futura

Nej, julen kommer inte tidigt i år, det är bara Skäggen från Texas som kommit ut ur idet och släppt nytt material. Nytt är förvisso ett relativt begrepp när man snackar ZZ Top, men jag måste ändå säga att producentmaestro Rick Rubin har plockat fram det bästa ur gubbarna utan att de lämnat den gamla uppstampade stigen.

Lynyrd Skynyrd- Last of A Dying Breed

The South will rise again! När hände det senast, att både Lynyrd och ZZ Top släppte nya skivor samtidigt? Jag såg Lynyrd i somras på Sweden Rock och de har fortfarande ett självklart Clintan-gung i sin sydstatsrock, ett gung som överförs felfritt på skiva också.

Rush-Clockwork Angels
Kanadicktrion är inne i en sällsynt pigg period. Förra studioplattan Snakes and Arrows var helt exellent och nya alstret går inte av för hackor heller. Bandets första riktiga konceptalbum. Köp!

Ian Hunter- If I Was President
Ian Hunter (eller som vi säger i sverige-Janne Jägare) har också varit inne i ett schysst skov på de senaste skivorna. Nya If I was President är inget undantag. Cool blandning av gammal pubrock och mer eftertänksamt singer/songwriter-material.

Dave Matthews Band- Away from the World
Att Dave återknutit kontakten med gamle succéproducenten Steve Lillywhite innebär att musiken blivit aningens mer luftig och poppig än den var på förra plattan. Mer djupgående analys kommer inom kort på dessa sidor.

Gin Lady- Gin Lady
Norrländska symfonirockarna Black Bonzo tröttnade på symfonierna och ville köra mer raka rör i rocken. Då bytte de namn och proppade vattenpipan full med Purple, Free och Uriah Heep och gick över till fyrtakt. Inte mig emot när det låter så här frejdigt. Däremot tvivlar jag på att killarna uppskattar att deras musik får epitetet frejdig...

Little Feat- Rooster Rag
Det bästa Feat släppt ifrån sig i studioväg sedan Lowell George dog- och det är ändå 33 år sedan! Mer utförlig recension kommer senare...

Marillion- Sounds that Can't Be Made
Har inte haft möjlighet att höra skivan än, men är sugen.

Ben Folds Five-The Sound of the Life of the Mind
Yes, they're back! Kanske höstens bästa skiva! Fullständig recension kommer snart!!!

Magnum- On the 13th Day
Pomprockarna från Birmingham släppt nytt igår. Har inte hunnit lyssna än.


Kommande skivor:
Black Country Communion släpper sin tredje studioplatta i oktober
John Hiatt släpper nya Mystic Pinball 25 september
Muse släpper nya 2nd Law i oktober (och kommer hit på turné i december)
Kiss släpper nya Monster 9 oktober
Aerosmith släpper nya Music from Another Dimension (proddad av Jack Douglas) 7 november
Beth Hart släpper Bang Bang Boom Boom i oktober
David Hidalgo (Los Lobos), Mato Nanji och Luther Dickinson släpper projektet 3 Skulls and the Truth 25 september.
Steely Dans Donald Fagen släpper nya soloplattan Sunken Condos 16 oktober.
Phishs Trey Anastasio släpper nya soloplattan The Traveller  samma dag.





Inga kommentarer: