torsdag 7 februari 2013

Konsertvåren 2013

Högvis med intressanta akter dyker upp i en konsertlokal nära dig under våren. Det är bara att välja och vraka, och dra ner på oxfilén.

"Om jag hade pengar..dabidabidabidabidabidabidabidaj"... Ja, om man ska ha råd att springa på allt kul i konsertväg som sker i Sverige från nu fram till i sommar, då gäller det att dra ner på annan lyx, som smör och blodpudding. Och vad gör man inte för konsten?

Ikväll 7 februari spelar irländska hjältarna i Clannad på Pusterviksteatern i Göteborg.
Keltiska toner kan avnjutas ikväll i Göteborg.







Beth Hart sjunger ut sin själ på Nalen om en dryg vecka.
16 februari spelar Jojje Wadenius på Fasching i Stockholm, och en vecka senare, 22 feb på Nefertiti i Götet.
Little Feat gästar Trägårn i Göteborg på söndag 17 feb. Samma kväll spelar The Darkness på Tyrol i Stockholm.
19 Februari kommer whiskyröstade Beth Hart till Nalen i Stockholm. Det vill ni inte missa!

Roine Stolt och hans blomsterkungar
22 februari blir det nostalgiafton på Stockholm Waterfront då The Jacksons (minus Michael såklart) uppträder. Don't blame it on the boogie!
Samma kväll blir det progparty galore på Bryggarsalen i Stockholm då svenska Flowerkings delar kväll med Neal Morse. Eftersom även Mike Portnoy ryktas dyka upp på trummor så innebär det att tre fjärdedelar av Transatlantic kommer att uppträda! Konserten är tyvärr slutsåld sedan länge men jag ska dit, lucky me (tack för det, Bosse!).
Kvällen därpå, 23 feb, kan man njuta mer svensk progg i form av Änglagård, även det på Bryggarsalen. Eller så diggar man stonerrock på Debaser Slussen då J.Mascis och hans Dinosaur JR kommer dit.



Ständigt upptagne Steven Wilson (Porcupine Tree, Blackfield, No Man, Storm Corrosion) uppträder med sitt soloband i Filadelfiakyrkan i Stockholm 16 mars och den 19 mars lirar Totogitarristen Steve Lukather på Nalen i sthlm. Jazzfunkgubbarna i Yellowjackets besöker Fasching den 29 mars, ...And You Will Know Us By The Trail of the Dead kommer till Debaser Slussen 7 april

Yes (dock utan originalsångaren Jon Anderson, eller keyboardisten Rick Wakeman) spelar på Södra Teatern i Stockholm lördag 13 april, Steve Hacketts konsert på  Nalen 24 maj är slutsåld sedan länge.

David Coverdale och hans mannar kommer till Gröna lund 5 juni.
Gröna Lund satsar lite på rock i sommar. 5 juni lirar Whitesnake på stora scenen och två dagar senare, 7 juni spelar 3 Doors Down där.

Samtidigt pågår Sweden Rock Festival nere i Blekinge 5-8 juni. Rush, Kiss, Saxon, Survivor, Europe, Status Quo, Ufo, Asia och Accept är några av banden som är klara. Vill man inte åka ner till södra delarna av landet för att njuta sminkrock kan man få se Paul Stanleys välbevarade överkropp på Friends Arena i Stockholm då Kiss spelar där någon vecka tidigare, 1 juni.

I augusti spelar bl.a. Deep Purple på Getaway rock i Gävle. Men det blir en annan historia. Det hinner jag återkomma till. 

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Intressant blogg du har! Har du några planer på Sweden rock eller kör du på mellansveriges ensamble av konserter i sommar?
Själv blire Whitesnake ist för Sweden rock.

Jesper Almén sa...

Jag har varit på Sweden rock de senaste två åren och några gånger i slutet av nittiotalet. Jag har blandade känslor för festivalen men det finns alltid några roliga band att se- och framför allt alltid några överaskningar. men mest får det bli ett tillfälle att umgås med polarna. Synd att Whitesnake krockar med Sweden Rock. Coverdale är alltid en scendomptör av rang även om rösten falnat på senare år och nuvarande sättningen med Adlrich och Beach på gitarr tenderar att bli lite tröttsamma.