onsdag 17 juni 2009

Good for what ales Ya...


Jag blir alltmer impad av de svenska ölbryggerierna. Vem kunde tro att de skulle vara bättre på att brygga ale än engelsmännen?

I helgen fick jag smaka en del goda nyheter. Ny favorit är lilla Oppigårds Summer Ale, en perfekt grillöl gjord på mycket amerikansk Cascade humle och med en alkoholhalt på 5.2%. Den säljs bara nu från juni till augusti, så passa på att stocka upp.

En annan törstsläckarfavorit för den rätta buzzen i sommarkvällen är annars Oppigårds Single Hop Ale. Den har inte lika hög alkoholhalt men säljs å andra sidan året runt. vad är värst för levern, mycket under kort tid eller lite ganska ofta?

Till imundigandet av dessa drycker spelar man lämpligast "Titties and Beer" med Frank zappa eller lyssnar på något av The Beer Quartet eller Teddybeers Sthlm...

Ett jämrarns gott snack till biran är också dessa parmesankakor:

Parmesankakor
7 dl lagrad ost
2 ½ dl parmesanost
3 msk hackad gräslök
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör
½ dl gräddfil
Paprikapulver, cayennepeppar, salt

Riv osten. Blanda med gräslök o kryddor i bunke. Mixa vetemjöl o smör, blanda ner i bunken med ost, tillsätt gräddfil. Bearbeta, dela i 4 delar, gör stavar och linda in i folie och lägg i frysen minst en timme. Ta ut, skär i små slantar 2 mm med vass kniv. det blir typ 12 slantar på varje stav.Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader 10-15 min.

Inga kommentarer: