torsdag 12 mars 2009

Nygammal musik med Alan Parsons project- utan Alan Parsons!


Verkar det corny? Fast det är det inte egentligen. För alla insatta har namnet Alan Parson Project alltid framstått som aningens missvisande.

I projektet var det Eric Woolfson som var den huvudsaklige låtskrivaren och från 1980 års Turn of a Friendly Card även den som sjöng på de flesta hitsen. Han var altså en minst lika stor faktor som projektets huvudnamn, om inte större!

Sedan Parsons och Woolfson gick skilda vägar efter albumet Freudiana 1990 har Parsons tagit APP's musik ut på världsturnéer (något de aldrig gjorde under alla de år de gav ut skivor) medan Woolfson mest ägnat sig åt att göra musikaler.

Nyligen släppte Eric Woolfson en skiva med det kryptiska namnet Eric Woolfson sings The Alan Parsons Project That Never Was.. På den skivan (som än så länge bara finns att ladda ner digitalt)framför han ett antal låtar som skrivits under åren och sessionerna med APP men inte kommit med på några av dess releaser. Dessutom finns det med låtar från hans egna mer sentida musikalprojekt, som Poe- More Tales of Mystery, Gambler, och Gaudi.

Rekommenderas å det bestämdaste för alla APP-fans men även vanligt bonnfolk kan få ståpäls av Woolfsons musik.

Den riktiga fysiska plattan släpps i april. Gå in och provlyssna på Eric Woolfsons hemsida

Vet du inte vem Eric Woolfson är?
Kolla det här Youtubeklippet då!

Och checka in de här underbara Alan Parsons Project-videoklippen:

"I wouldn't Wanna Be Like You"

"Don't Answer Me"

"A Dream within a Dream"

Inga kommentarer: