torsdag 11 december 2008

Årets 10 bästa rockskivor: nr 10


Journey
Revelation

Fillipin!
Det brukar man ju leka ofta nu vid jultid. Frågan är om inte Journeys gitarrist Neal Schon vann den tävlingen förra julen. Han hittade den lille fillipinen Arnel Pineda på Youtube sjungandes Journeylåtar i ett coverband. Schon blev så impad att han bjöd över Pineda till USA för att bli medlem i Journey. Visst låter det som upplagt för fiasko, jag menar hur fånigt får det bli? Filmen Rockstar, anyone?

Men faktum är att den resulterande plattan Revelation som släpptes i våras är det bästa Journey har gjort sedan....ja, sedan Frontiers för 25 år sedan.
Pineda sjunger ruskigt likt Journeys legendariske sångare Steve Perry, men det är ju en sådan röst som ska sjunga Journeylåtar så vad gnälla om? Speciellt när låtmaterialet och produktionen är så här pass på läppen.

Det är lätt att garva och unna Pineda allt när man hör honom jublande sjunga "It's my life, it'll change for the better" i låten med samma namn...

Att bandet sedan valt att spela in en bonus-cd med nyinspelningar av gamla klassiker må väl vara dem förlåtet. Revelation håller i sig alldeles utmärkt.

Ett liveklipp från senaste turnén hittar ni här

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rockstar-filmen upp i dagen. Hitta en tjomme som låter likadant och rör sig likadant...vill vara likadant och har byggt hela sin sångstil på föregångaren. Men någon Steve Perry är han icke! Det här är för övrigt det jag svamlade om till dig för ett par veckor sedan när jag tyckte att pilar inte skall kastas i gummibåt och att det faktiskt svängde bättre förr ;) Hörs! //K

Jesper Almén sa...

Visst, för att låta gammaldags,ALLT svängde bätte förr, nästan.
Men det har att göra med inställningen hos de flesta av dagens band, gamla som nya, som uppmärksammas och syns. Det är ju inte så att gamla rörstärkare eller äldre typ av plektrum gjorde att svängkoffecienten var bättre. Arnel Pineda är lite som Jorn Lande som låter EXAKT som Coverdale. Man kan inte ta ifrån dem att de sjunger väldigt bra, men unika konstnärer är väl lite väl mycket begärt att betitla dem.

Fast taget för vad det är, rakt upp och ner och utan jämförelser med äldre plattor så är Revelation ett schysst vax, basta!

Anonym sa...

Jag håller med att låtmaterialet är det bästa på länge. Men Pineda är bara en copycat.