fredag 2 januari 2009

Årets 10 bästa rockskivor: nr 5


Peter Friestedt
L.A Project 2

2008 var året då det lilla svenska skivbolaget Zink Music började släppa skivor. Bolaget koncentrerar sig på den idag tämligen marginaliserade genren westcoast-rock och först ut var mästerverket L.A Project 2 av svenske gitarristen Peter Friestedt.

Till detta projekt har Friestedt samlat ett imponerande uppbåd musiklegender, från Joseph Williams (ex Toto) och Bill Champlin (Chicago) till Michael Ruff, Abraham Laboriel, Randy Goodrum, Bill Cantos, Tommy Denander, Stefan Gunnarsson, Trius Imboden och Lou Pardini.

Musiken är supersnygg poprockjazz med klara avtryck från band som Toto, Chicago, Steely Dan, Pages och liknande konstellationer. Musikermusik som vanligtvis bara diggas av frikyrkoungdomar och övervintrade audiofiler men borde kunna avnjutas av en långt större publik.

Visst är det slickt och polerat, och det är meningen. Det känns befriande skönt att höra musiker som dessa framföra de inspirerade kompositionerna med sådan fingertoppskänsla, groove och entusiasm.

Samtliga tio låtar (varav bara två är instrumentala)är härliga,svängiga och smittande. Detta är en skiva där skip-knappen aldrig behöver utnyttjas.

Inga kommentarer: